Over mij

Ik ben Ingrid Valentin.  Ik ben opgegroeid in Brussel en ben altijd geboeid geweest door de hersenen en ons potentieel. Tijdens mijn humaniora verdiepte me ik al in hoe onze hersenen het fenomeen "synesthesie" doen gebeuren en hoe ik dit kon gebruiken om bijles te geven aan jongere studenten. Na een aantal jaren vertaalster te zijn geweest, heb ik toch de sprong  gemaakt om psychologe te worden.

In 2014 kreeg ik de gelegenheid om stage te lopen in een bekend centrum voor psychotherapie en neurotherapie in Spanje. Ik had mijn passie ontdekt.

Nu leid ik een reeks centra voor neurotherapieën (NeuroVP) en heb ik mijn eigen praktijk voor psychotherapie. 

Ik ben nog steeds geboeid door nieuwe ontwikkelingen en ben sinds 2018 bezig met onlinetherapie mogelijk te maken, maar ook met het net zo efficiënt te kunnen maken als face-to-face therapie. Veel technieken die ik gebruik in de onlinesessies zijn dus eigen aanpassingen om bekende efficiënte technieken te doen "werken" met webcamcontact. 

Veel mensen vinden onlinetherapie laagdrempeliger omdat ze geen tijd verliezen aan files en wachtzalen, en op hun gemak thuis kunnen blijven als ze slecht ter been of bijzonder angstig zijn.

Verder gebruik ik de nieuwste inzichten in neurowetenschappen niet alleen bij het superviseren van mijn collega's van de neurotherapie, maar ook bijvoorbeeld onder de vorm van psychoeducatie of aanbevelingen voor eigen cliënten.

2014 - 2018 : Professionele Bachelor in de Toegepaste Psychologie
2018 - 2021 : Wetenschappelijke Bachelor Psychologie
2022 : Master of Science in de Klinische Psychologie
2018 - 2022 : Postgraduaat in de Integratieve Psychologie

Tea with Ingrid

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp

Stuur me een email

[email protected]

Voeg me toe op WhatsApp

0032 489 223 253

Beschikbaarheden

Ma-Vrij 10u-18u  alle afspraken online

Boek een kennismaking

 

Ik begin altijd met een eerste gratis (online) gesprek van 30 minuten, waar je je klachten kunt verduidelijken en je verwachtingen van therapie. Ik kan ook kort uitleggen hoe ik tewerk zou gaan. Dan kunnen we samen beslissen of we ons allebei op ons gemak zouden voelen bij dit traject en kunnen we verdere sessies inplannen als dat zo is. .